Het meest schattige dorpje van Noord-Thailand

Het meest schattige dorpje van Noord-Thailand

Het meest schattige dorpje van Noord-Thailand

Vlakbij de grens met Myanmar, hoog in de bergen, ligt het bergdorpje Pai. Het klinkt niet spectaculair, maar toch is het de moeite om Pai te bezoeken. In de Pai-vallei hangt een ongedwongen sfeer waar je je meteen op je gemak voelt. De laatste jaren is Pai uitgegroeid tot een favoriete plek voor hippies, maar het dorp heeft ook haar traditionele kant weten te behouden. Allerlei stromingen gaan hand in hand samen in Pai!      

Alhoewel Pai een relatief klein bergdorpje is, waar je zo doorheen wandelt, zul je jezelf hier niet gauw vervelen. In de omgeving van Pai kun je namelijk veel leuke activiteiten in de groene natuur ondernemen. Zo kun je naar de Pai Canyon waar je avontuurlijke wandeltochten kunt maken. Je loopt over smalle paden en langs diepe ravijnen, erg spectaculair! De omgeving van Pai kent ook veel gave watervallen. In het regenseizoen moet je eigenlijk naar de Mor Paeng waterval gaan, je kunt dan van de waterval naar beneden glijden. Of ga naar de ‘Hot Springs’ oftewel de warmwaterbronnen van Pai. In de vroege ochtend heeft deze plek een sprookjesachtige sfeer en is het hier een oase van rust. Een absolute ‘must do’ in Pai is een uitstapje naar de prachtige Tham Lod Cave. Met een vlot, dat bestaat uit bamboestokken, vaar je over een rivier de grot binnen. Eenmaal in de grot kun je kilometerslang over ondergrondse rivieren varen en zie je overal om je heen bijzondere rotsformaties. Je zult ervaren hoe adembenemend mooi grotten kunnen zijn!     

’s Avonds ervaar je een swingend nachtleven aan de bruisende Walking Street. Je vindt er een sfeervolle avondmarkt waar ‘foodtrucks’ lokaal ‘streetfood’ verkopen en kunstenaars met hun kunstwerken pronken. Wat later op de avond verandert Walking Street in een en al gezelligheid met leuke barretjes waar live optredens gegeven worden.  

Nice 2 know