Ga terug in de tijd op Robbeneiland!

Ga terug in de tijd op Robbeneiland!

Ga terug in de tijd op Robbeneiland!

Een trip naar Robbeneiland is een must voor iedereen die een bezoek aan Kaapstad brengt. Robbeneiland heeft in de loop der tijd verschillende functies gehad, zoals een lepra eiland, een psychiatrisch ziekenhuis en een opleidingsbasis voor defensie. Maar vooral vanwege de gevangenis is dit eiland het meest bekend.

Als je op Robbeneiland loopt, wordt je teruggebracht in een tijd waarin Zuid-Afrika een keerpunt heeft bereikt. Als je in de cel staat die Nelson Mandela jarenlang heeft gehuisvest, brengt dat een bijzonder en emotioneel gevoel met zich mee.

Wanneer je voet zet op het eiland, kun je de cel zien waarin Mandela, 's werelds beroemdste gevangene, gedurende 18 jaar van zijn 27 jaar gevangenschap heeft doorgebracht.

Op het eiland zijn rondleidingen te volgen waarbij de boottocht vanaf het vasteland inclusief is (het is ongeveer 30 minuten met de boot varen).

Het is een meeslepende ervaring en de rondleiding wordt vaak geleid door voormalige politieke gevangenen die een heel goed beeld kunnen schetsen van het leven in de gevangenis.

Nice 2 know