De Cu Chi Tunnels

De Cu Chi Tunnels

De Cu Chi Tunnels

Ga jij een rondreis maken door Vietnam en heb je Ho Chi Minh City opgenomen in je reisschema? Dan hebben wij een waardevolle tip voor je indien je geïnteresseerd bent in de Vietnamoorlog.

Ten tijde van de Vietnamoorlog zat de de Vietnamese bevolking verscholen onder de grond. Een enorm tunnelnetwerk onder grond was voor de Vietnamese inwoner dé oplossing om onder te duiken voor het Amerikaanse leger.

Op 40 kilometer afstand van de grootste stad van Vietnam, Ho Chi Minh City, kan je nog een kijkje nemen bij de tunnels. Bij de Cu Chi tunnels, die 250 kilometer lang zijn, kun je de ondergrondse schuilplaatsen van dichtbij aanschouwen. De tunnels bestonden vroeger uit verschillende verdiepingen. Op dit moment is het alleen nog mogelijk om de bovenste verdieping te bezoeken, omdat de tunnels eronder in slechte staat verkeren of zijn ingestort.

Zonder dat het Amerikaanse leger ervan wist, waren er tijdens de oorlog complete steden onder het Vietnamese grondoppervlak te vinden. De tunnels stonden in verbinding met ondergrondse scholen, ziekenhuizen etc.

Het betreden van dit tunnelcomplex is niet eenvoudig. Een lokale gids weet precies op welk stukje er een paar bladeren verwijderd moeten worden van de grond om een klein luikje tevoorschijn te toveren. Via een ontzettend smal gat verkrijg je toegang tot de ondergrondse wereld van Vietnam.

Bezoek ook zeer zeker het bezoekerscentrum. Hier vindt je nog wapens en allerlei spulletjes die gebruikt werden onder de grond tijdens de oorlog. 

Nice 2 know