Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. Vanaf 2 juni is het weer mogelijk om een afspraak te maken met één van onze reisspecialisten in onze Beleefwinkel in Tilburg.

Antwoord op je vragen over het coronavirus

Antwoord op je vragen over het coronavirus

Antwoord op je vragen over het coronavirus

Hoe gaat Beleef Reizen om met de situatie rondom het coronavirus?
We verkeren momenteel, door de uitbraak van het coronavirus, in een zeer uitzonderlijke situatie. Een situatie die gevolgen met zich meebrengt waarmee we niet eerder te maken hebben gehad. Eén van die gevolgen is dat veel landen hun grenzen sluiten, inreisbeperkingen opleggen of dat er op de vakantiebestemming inmiddels dusdanige beperkingen van het openbare leven gelden, dat je niet meer van je vakantie kunt genieten zoals we dat allemaal voor ogen hebben. Wij snappen dat je vol vragen zit en daarom proberen wij je zo goed mogelijk antwoord te geven.

Ik heb een rondreis via Beleef Reizen geboekt met een vertrekdatum vóór 19 juni, hoe zit het met mijn reservering? 
Als gevolg van de huidige ontwikkelingen in de wereld zijn wij helaas genoodzaakt alle reizen te schrappen t/m 18 juni. Mocht je bij ons een reis hebben geboekt die tussen nu en 18 juni vertrekt, dan zijn we helaas genoodzaakt die te annuleren. We nemen daarover contact met je op.

Ik heb een rondreis via Beleef Reizen geboekt naar Zuid-Afrika vóór 1 september, hoe zit het met mijn reservering? 
Als gevolg van de huidige ontwikkelingen i.v.m. het coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt alle reizen naar Zuid-Afrika te schrappen t/m 31 augustus. Mocht je een rondreis naar Zuid-Afrika hebben geboekt met een vertrekdatum vóór 1 september, dan zijn wij helaas genoodzaakt die te annuleren. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Mijn rondreis is door Beleef Reizen geannuleerd, wat nu?
Als je een rondreis bij ons hebt geboekt en we hebben deze uit noodzaak moeten annuleren, dan ontvang je een voucher ter waarde van de betaalde reissom. Deze voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en kan worden gebruikt voor reizen uit het aanbod van Beleef Reizen en TUI. Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op over de wijze waarop de voucher ter beschikking wordt gesteld. Je hoeft hierover dus géén contact met ons op te nemen. Annuleringen gedaan vanaf 13 maart 2020 van boekingen met vertrek tot en met 18 juni 2020, kunnen gebruik maken van de voucherregeling. Mocht je een rondreis naar Zuid-Afrika hebben geboekt met vertrek vóór 31 augustus, dan kun je ook gebruik maken van de voucherregeling. Deze annuleringen worden vanzelf omgezet naar een voucher. Annuleringen voor die tijd worden volgens de reguliere annuleringsvoorwaarden behandeld. 

Op de website van ANVR vind je een overzicht met veelgestelde vragen over corona.

We begrijpen heel goed dat je misschien een voorkeur hebt voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing. Het SGR staat garant voor de voucher voor pakketreizen. 

Hoe zit het met de geldigheid van een voucher?
De voucher is geldig voor 1 jaar. Als je in het bezit bent van deze voucher moet je dus binnen één jaar geboekt hebben, maar dat  wil niet zeggen dat je ook binnen één jaar na uitgifte een rondreis moet maken. In de praktijk betekent dit dat je bijna 2 jaar kunt reizen op het voucher. 

Ik heb een rondreis via Beleef Reizen geboekt met een vertrekdatum vanaf 19 juni, hoe zit het met mijn reservering? 
Voor deze boekingen gaan we, op basis van de informatie die we nu hebben, ervan uit dat je rondreis doorgaat. Dit is uiteraard afhankelijk van de actuele situatie op dat moment. Zoals je zal begrijpen ligt onze prioriteit nu op reizigers die vertrekken t/m 18 juni. Voor boekingen na deze datum vragen we je nog even geduld te hebben. Zodra er informatie bekend is over jouw vakantie, wordt er direct contact met je opgenomen. Wil je jouw rondreis toch al annuleren? Vooralsnog gelden hiervoor de reguliere annuleringsvoorwaarden. 

Kan ik nog op afspraak komen naar jullie Beleefwinkel in Tilburg?
Vanaf dinsdag 2 juni 2020 is het weer mogelijk om een afspraak te maken met één van onze reisspecialisten in onze Beleefwinkel in Tilburg. 

Laatste update: 28-05-2020

Nice 2 know